Uvjeti korištenja karte.hr

Ovo su uvjeti i odredbe postavljeni od tvrtke GIS Cloud d.o.o. za korištenje njenog proizvoda, web portala "karte.hr". Katkad umjesto tvrtke GIS Cloud d.o.o. koristimo "Omnisdata", “mi” ili “naš”. Uporabom proizvoda karte.hr i podataka ili informacija dobivenih u ovom proizvodu prihvaćate ove uvjete i odredbe. Za individualne korisnike, karte.hr, uključujući i rezultate lokalnog pretraživanja, karte i fotografske slikovite prikaze, su raspoložive za osobnu, nekomercijalnu uporabu. Za poslovne korisnike, karte.hr su raspoložive samo za internu uporabu i ne smiju se dijeliti i objavljivati u komercijalne svrhe. Podaci karte dostupni su samo za pristup i prikazivanje uporabom API sučelja karte.hr, a u skladu s API uvjetima i odredbama.

Sadržaj treće strane

Usluga karte.hr uključuje rezultate pretrage kao što su poslovni unosi, slike i povezane informacije koje pruža treća strana. GIS Cloud d.o.o. ne preuzima odgovornost i ne daje jamstvo za točnost ili potpunost informacija koje pružaju treće strane. Sadržaj treće strane može biti podložan dodatnim uvjetima koje možete naći na njihovim web stranicama.

Informacije karte

Informacije dobivene na karte.hr namijenjene su samo planiranju. Možda će vrijeme, graditeljski projekti, prometni uvjeti ili drugi događaji na cesti uvjetovati da se stvarno stanje razlikuje od onoga prikazanog na karti. GIS Cloud d.o.o. ne preuzima odgovornost i ne daje jamstvo za točnost ili potpunost ovih informacija.

karte.hr se oslanjaju na poznate međunarodne standarde imenovanja i konvencije mapiranja.

Ne smijete brisati, niti na bilo koji drugi način mijenjati, obavijesti o autorskim pravima, zaštitnom znaku ili drugim vlasničkim pravima koje se pojavljuju na informacijama karte, uključujući i fotografski slikovni prikaz. Podaci geokodiranja sadržaja karte na karte.hr licencirani su od tvrtke Navteq North America LLC ("NAVTEQ") i/ili ostalih trećih strana i predmet su zaštite autorskim pravima i ostalim pravima zaštite intelektualne svojine u vlasništvu ili licencirani od NAVTEQ i/ili sličnih trećih strana. Uporaba ovih materijala je predmet licencnog ugovora. Vi možete postati odgovorni za neovlašteno kopiranje ili odavanje ovih materijala. Uporabom karte.hr slažete se da je NAVTEQ treća strana koja ima korist od ovog ugovora. Izuzev ako to nije posebno licencirano od strane GIS Cloud d.o.o., ne smijete koristiti karte.hr s drugim proizvodima, sustavima ili aplikacijama instaliranim ili na neki drugi način povezanim, namijenjenim za komunikaciju s vozilima, navigaciju vozila, pozicioniranje, dispečiranje, navođenje u stvarnom vremenu, upravljanje voznim parkom ili sličnim aplikacijama.

Također, ne smijete koristiti karte.hr na način koji dopušta Vama ili nekoj drugoj osobi pristup masovnom preuzimanju ili serijskim sažecima koordinata geografske širine i dužine.

Digitalni prostorni podaci

Digitalni prostorni podaci objavljeni na karte.hr su dostupni pod ne-ekskluzivnim, neprenosivim licencama samo za Vašu uporabu. Ne smijete ih koristiti u komercijalnim ili poslovnim okruženjima ili namjenama, bilo Vi ili treća strana.

Ne smijete ih kopirati, povratno mijenjati, rastavljati, povratno kompilirati, prevoditi ili praviti izvedene radove kartografskog prikaza, bilo u cjelosti ili djelomično. Ne smijete iznajmljivati, odavati, objavljivati, prodavati, dodjeljivati, podlicencirati ili prenositi kartografski prikaz ili bilo koji njegov dio ili ga koristiti na način koje nije izričito dopušten ovim ugovorom.

Uporabom karte.hr ne dobivate nikakava vlasnička prava, dok GIS Cloud d.o.o. i/ili njeni davatelji licenci (ako postoje) zadržavaju sva vlasnička prava kartografskog prikaza. Digitalni prostorni podaci su zaštićeni autorskim pravima te se ne smiju kopirati, čak ni ako su mijenjani ili spojeni s drugim podacima ili softverom.

Tranzitne informacije

Tranzitne informacije raspoložive na karte.hr su dobivene od trećih strana i namijenjene su samo planiranju. GIS Cloud d.o.o. ne preuzima odgovornost i ne daje jamstvo za točnost ili potpunost ovih informacija.

Prikladno provođenje i zabranjeni korisnici

Suglasni ste da ste odgovorni za osobno provođenje i sadržaj tijekom uporabe karte.hr te s tim u svezi i s mogućim posljedicama. Suglasni ste da ćete korititi karte.hr samo u skladu sa zakonom i s ovim Uvjetima pružanja usluge te s drugim primjenjivim pravilima i vodiljama. Kao primjer, ali ne i ograničenje, suglasni ste da tijekom uporabe karte.hr nećete:

Međunarodni korisnici se slažu da će udovoljavati lokalnim zakonima u svezi s online provođenjem i prikladnim sadržajem, uključujući zakone u svezi s izvozom podataka u Hrvatskoj ili Vašoj domovini.

U dodatku, uslugu ne možete koristiti: (a) za ili s navođenjem u stvarnom vremenu (uključujući bez ograničenja navođenje u putovanju korak-po-korak ili druga navođenja omogućena kroz uporabe senzora položaja), ili (b) za ili u svezi s bilo kojim sustavom ili funkcijom automatskog ili nezavisnog upravljanja vozilom.